De bästa sovsäckarna för vintersäsongen

Med alla tråkiga vardagsnyheter och att värmen och semestern nu ligger bakom oss är det inte fel att planera in en resa för att bryta vardagen. Att vandra är kanske något många föredrar under sommaren men hösten och vintern har sin charm med – speciellt utan alla insekter som besöker en titt som tätt annars.

Med bra packning och rätt sovsäck och liggunderlag kan du kan du utan problem sova utomhus även när temperaturerna ligger långt under fryspunkten. Det kan givetvis vara lämpligt att även investera i ett tält då det håller borta eventuell fukta och nederbörd.

Dagens sovsäckar är riktigt bra och tillsammans med ett liggunderlag som isolerar bra mot den kalla marken så är temperaturer ner mot 30 grader egentligen inga problem. Det öppnar samtidigt upp möjligheten att vandra i princip var som helst i Sverige under hela året. Kanske är det dags att planera in en Norrlandsresa och vandra i fjällen för att eventuellt få njuta av ett magiskt norrsken utan att närliggande städer stör.

Oavsett är det nu rätt tid att handla sovsäck om du tänkt vandra då priserna normalt sätt är något lägre nu. Det är viktigt att sovsäcken är isolerad för att klara den säsongen du tänkt använda den på och samtidigt klarar de temperaturer du tror den utsätts för. Det är inte kul att behöva frysa om man nu tänkt ge sig iväg på kanske sin livs vandring i kallt klimat.

Sovsäckar som är gjorda för sommarhalvåret är väldigt tunna och håller knappt måttet när temperaturen går under 10 grader på natten. Det finns däremot sovsäckar som är anpassade för att klara av 3 säsonger och det kan vara vår, sommar, höst eller höst, vinter, vår. Dessa brukar ha möjligheten att öppnas upp väldigt mycket om man behöver använda sovsäcken när det är lite varmare. På sommaren kanske man egentligen inte behöver någon sovsäck men många tycker ändå om att krypa ner i något och får något om sig även om det är varmt.

Ska du vandra så titta även på sovsäckens vikt och volym. Du vill ha en så bra sovsäck som möjligt men den ska gärna väga så lite som möjligt och ta liten plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *