Sommarrea och rabatter

Bygger ni också upp ett stort shoppingsug under sommaren eller lägger ni pengarna på annat?

Under juli månad inleds ofta sommarreor i olika butiker både lokalt men även online. Det är en tid då många redan gjort sina inköp inför sommaren och där butikerna vill locka till sig kunder under en tid då man kanske hellre gör annat än att handla.

Denna sommaren har länge varit riktigt varm med enastående många soltimmar och rekordvärme. Detta i sig är något som i alla fall tillfälligt sänker shoppingsuget hos många som normalt sätt skulle shoppat som vanligt.

Nu när stora delar av juli månad har passerat och reorna är i hög fart, är du någon av dem som kan tänka dig att fynda? För det är inte en självklar period att handla prylar i då utflykter och upplevelser är något många lägger pengar på.

Personligen gillar jag att lägga pengar på att ”leva” under sommaren och min semester. Det innebär allt ifrån resor till utflykter, glass, god mat och annat som förgyller dagen i sig. Men jag har också en så pass bra lön och sparpengar att jag mycket väl kan shoppa loss på en rean om tillfället ges. Något jag också gjort lite nu i juli.

Stor sommarrea hos Shopping4net

Shopping4net är en av de butikerna jag sällan vänder mig till men när det kommer till reor är det extremt bra på många sätt och vis. De har nästan ett löjligt brett sortiment av produkter så deras reavaror sträcker sig allt ifrån hälsokost till leksaker och köksredskap.

Du skulle alltså kunna fynda parfym, termoskanna, kläder och kosttillskott på en och samma rea. Det är ett enkelt sätt att kunna göra större inköp som passar i olika situationer.

Shopping4net är ett extremt bra alternativ för möjligheten att köpa in sånt som man saknar i hushållet samtidigt som man har möjligheten att köpa presenter till flera uppkommande födelsedagar.

Skulle det inte vara en aktuell rea hos butiken när du vill handla där så rekommenderar jag att ta en titt om där finns möjliga rabattkoder här. Rabattkoder gäller ofta inte hela sortimentet men det kan gälla kategorier eller rabatt på köp som överstiger ett visst värde. Oavsett är det värt att spana in möjliga rabattkoder för möjligheten att göra det billigare för dig.

Den pågående rean hos Shopping4net tar slut den 31 juli 2018 så du har inte så långt kvar om du vill passa på att göra fynd.

Rea hos Bonprix

De flesta gör antagligen den stora inhandlingen av nya sommarkläder under våren och när den första värmen kommer. Det är även då som de stora klädbutikerna skickar ut nyhetsbrev och information om deras nya sortiment.

Att vara ute i god tid garanterar ofta att man får tag i de plagg man helst vill ha. När sortimentet är nytt är det större valmöjlighet att hitta ett plagg i din storlek och du slipper känna att ”allt sålts slut”.

Bonprix har också inlett sin rea under sommaren och detta är såklart ett bra sätt att kunna köpa kläder billigare. Kanske behöver du komplettera med shorts, badkläder, underkläder eller baskläder. Kanske har du bara dragit ut på att köpa nya kläder eller kanske har du inväntat rean just för att spara pengar.

Vid reor brukar kläderna gå åt snabbt även om det är sommar och många har andra saker för sig. Vill man få tag i plagg som passar en gör man klokt i att försöka vara ute i god tid.

Även hos Bonprix finns möjligheten att spara pengar genom att använda sig av rabattkoder. Även om det är pågående reor och kampanjer är det värt att spana in rabattkoderna för att säkerställa sig att man inte missar något.

Det är sällan så att hela utbudet säljs ut på rea och rabattkoder kan ibland vara ett smart sätt att få ner priset på de ordinarie priserna även under pågående reor. På så sätt kan man säga att du handlar det på rea också.

Stor efterfrågan på Ice Slush till kafé?

Ice Slush är en god och uppfriskande drink som tillverkas genom att nästan frysa en vätska till fast form och på så sätt skapa ”Slush”.

Man kan uppnå Slush själv genom att frysa ner vätska och ta ut det ur frysen i rätt tid. Är det en kolsyrad dricka så gör trycket i flaskan att sodan inte fryser även om temperaturen sjunker ett par grader under nollan. När man sedan öppnar flaskan och häller upp innehållet brukar det stelna till och bilda Slush, fast det krävs att man gör det i exakt rätt tid annars går det inte.

Slush är väldigt gott under sommarhalvåret och få andra drycker ger en så svalkande känsla. Detta är något som gjort att Ice Slush har en ganska hög efterfrågan på events under sommaren.

För dig som driver ett eget kafé kan man förvisso investera i att köpa in slushmaskin från ett företag som tillhandahåller det. Om man däremot endast behöver den under en kortare tid kan det vara bättre att hyra slushmaskinen, en tjänst som erbjuds i bl.a. Malmö och Skåne.

Även som konsument kan du hyra in en slushmaskin om du skulle vilja hålla i en större fest där du vill kunna bjuda på detta. Det mest normala är kanske dock att man köper någon slushmaskin att ha hemma som konsument.

Champions League – Allt du behöver veta

champions league

Champions League är utan tvekan Europas största fotbollsturnering för klubblag. Det officiella namnet är egentligen Uefa Champions League som arrangeras årligen efter säsongerna är avslutade. Från början kallades den för Europacupen eller Mästarcupen men idag är Champions League det mest använda namnet.

Som namnet antyder är mästerskapet en chans för alla de bästa lagen i Europa att kunna mötas för att kora en vinnare som då är det bästa klubblaget i Europa. Om inte Champions League hade existerat hade man bara kunnat veta vilka som är de bästa fotbollslagen inom respektive liga och land.

Hur man tar sig till Champions League är dock inte så självklart och enkelt som man först kan tro. Det bästa sättet är att vinna sitt lands liga för säsongen för att bli inbjuden till en chans att få spela i Champions League, något t.ex. Malmö FF fått de senaste åren.

Men eftersom Allsvenskan är ganska lågt räknad av Europas ligor och anses vara på en mycket lägre nivå än t.ex. La Liga och Premier League så måste svenska lag kvala för att ta sig till Champions League genom att möta andra lag i Europa. Topplagen i t.ex. La Liga och Premier League kommer direkt att ta sig till Champions League då de anses vara så pass hög nivå på lagen.

När Champions League drar igång efter att alla lag kvalat så utförs först ett gruppspel med fyra lag i varje grupp och med totalt 8 grupper. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet. Däremot går det tredje bästa laget vidare till slutspelet i Europa Leauge vilket är ett annat stort mästerskap för Europalag.

De senaste åren har det varit Malmö FF som varit den svenska klubben som presterat bäst. Efter ligornas avslut 2015 när Malmö FF vann Allsvenskan så var det en självklarhet att de skulle vara laget som representerar Sverige i hopp om att kvala vidare till slutspelet, något också Malmö FF lyckades med.

Malmö FF började i andra kvalomgången med att vinna mot Žalgiris Vilnius och sedan den kanske mer imponerande vinsten med 2-3 mot Red Bull Salzburg i tredje kvalomgången innan de till sist besegrade Celtic med 3-4 i playoffen. Detta tog Malmö FF vidare till Champions League och gav även en hel del pengar, närmare bestämt ca 20,5 miljoner Euro.

I gruppspelet hade Malmö FF lag som real Madrid och Paris Saint-Germain vilket även gav Malmö FF det intressanta mötet med Zlatan, något som såklart blev stort för hemmapubliken. Trots att Malmö FF bara lyckades vinna en av 6 matcher i gruppspelet så ger det rejält med klirr i kassan för en svensk klubb att lyckas ta sig så långt. Många andra Allsvenska klubbar har tyckt att det varit orättvist då det snabbt kan göra de rika klubbarna rikare och på så sätt sätta balansen ur spel i Allsvenskan.

Om du vill läsa det senaste som händer inom Champions League så bör du titta på Bollbloggen.

Nytt år – nya tag

Ett nytt år känns nästan alltid som en nystart för många människor. Man målar upp en bild att man lämnar allt gammalt bakom sig och nu har man chansen att göra allt bättre som man förra året inte klarade av.

Det är samma anledning varför man har nyårslöften och varför gymmen är överfulla nu jämfört med för en månad sedan. Men egentligen är det rätt roligt för det enda som skiljer det nya året är ett annat datum. Allt annat är detsamma.

Det kan givetvis vara en kraftfull bild som man kanske t.o.m. klarar av att hålla i liv men det jag menar är att det är ingenting som hindrar en från att när som helst göra en nystart. Det handlar bara om att bestämma sig för att här går gränsen och när jag passerar den så är det detta som gäller. Sen om det är den första januari eller 12 maj spelar ingen som helst roll egentligen.

Bygger ett stort förråd av slipsar och näsdukar

Kommer du ihåg när man var liten och samlade på något specifikt? Som om man funnit en hobby att vara en ekorre eller hamster? Jag har funnit något liknande och det är att samla på slipsar. Egentligen grundar det sig nog i något annat men resultatet blir att jag samlar på dem.

Det är väl snart fem år sedan allting började inför ett bröllop där jag köpt ny kostym och kände mig redo att bege mig av men insåg att jag glömt köpa slips. Inte en helt rolig insikt dagen innan man ska fira bröllopet om man bara har vita och svarta slipsar sedan innan.

Lite småstressad far man iväg för att försöka hitta en bra slips och det finns ju ett hyggligt utbud om man bara når en välsorterad affär eller ett shoppingcenter där det faktiskt finns många olika herrbutiker att välja mellan. Men det tog ändå sin tid och jag gick i flera butiker innan jag till sist bestämde mig för en slips.

Då började nästa dilemma, nämligen att jag fick för mig att jag kanske borde ha en näsduk till bröstfickan också. Det är lite tråkigt att inte har något där alls och givetvis kan man nöja sig med en vit näsduk men det hade varit ännu roligare om den matchade slipsen lite snyggt.

Efter detta har jag skaffat mig lite av en hobby och det är att bygga upp ett förråd av slipsar och näsdukar. Dels brukar jag vara ute i god tid nuförtiden och köper gärna slipsar från trendhim.se eller liknande butiker. Då brukar jag även passa på att försöka matcha med en näsduk om det går.

Om folk undrar vad jag önskar mig i julklapp eller när jag fyller år brukar jag dra till med ”En snygg slips eller näsduk är inte fel!” vilket såklart gjort att jag nu fem år senare har ett par dussin slipsar och det har även resulterat i att jag använder kostym oftare. Är det kalas och inte för varmt klimat så åker kostymen på. Fräscht, stiligt och kul!

Välkommen till sidan – För sjutton!

Välkommen till min sida För Sjutton och mitt första inlägg på ”bloggen”.

Denna hemsida har ett grundsyfte men den största delen av inläggen kommer inte att spegla det. Du kan läsa mer om varför jag skapat denna sida och syftet med den här. Men man kan säga att jag tydligt vill skylta med att rasism är vardag för många och att det är något alla bör tänka på och jobba mot.

Resterande innehåll på hemsidan kommer vara om allt möjligt men jag tror jag kommer undvika att gå in på djupet med något personligt. Inläggen kommer ge sken av en viss fasad men inte mycket mer än så.