Servera kall mat och annat gott

Vi har nu kommit in en bra bit på hösten och varma sommardagar är förbi. Den varma sommaren har gjort det jobbigt att gå på grillfester, partyn och andra tillställningar som hålls utomhus. Även om det ofta serveras kall dryck är det svårt att konstant sörpla på det för att hålla sig kall.

Detta har fått mig att tänka på vad man skulle kunna servera för kall mat när det är varmt. Det finns enormt mycket goda alternativ i form av medelhavsmat med pastasallader, ost, frukt och annat gott. När det är varmt ute så är allt sånt riktigt gott och uppskattat. Detta är något jag rekommenderar att man funderar på om man ska servera mat mitt i sommaren när det har varit så varmt som 30 grader.

En annan kul grej man kan göra som jag fick uppleva i somras var att någon hade hyrt in en mjukglassmaskin. De har alltså inte köpt en egen utan hyrt in en professionell maskin som gör riktigt god mjukglass. Du kan ju själv tänka dig hur uppskattat det var när i princip alla försökte hitta skuggiga partier i trädgården för att ens orka prata.

Tydligen finns det flera företag som t.ex. Bergamunken som hyr ut mjukglassmaskiner i Stockholm och andra städer. Jag tycker det var ett riktigt kul element på festen och en bra variation till annars omständliga efterrätter. Nu kunde man sig en mjukglass i strut och bege sig ut till de skuggiga och fläktande partierna i trädgården. Det blev helt enkelt ett väldigt lyckat koncept.

Om du har tips på annat gott som är kallt så skriv gärna några rader nedan. Iceslush är något annat jag såg att de hyrde ut maskiner för så det skulle ju kunna vara ett annat gott alternativ.

Längtar till nästa års Halloween

Så skönt nu när julafton är över och vi börjar närma års Nyårsafton. Julen är inte riktigt min typ av högtid men jag vet inte riktigt varför det är så. Rolig nog så ser jag fram emot Halloween nästa år redan nu och jag tycker det ska bli så kul att kunna delta på Halloween 2017 efter att ha missat möjligheten att fira seriöst de senaste två åren.

Jag har några vänner som tillsammans varje år arrangerar en riktigt seriös Halloweenfest för ett stort antal gäster och varje år är det något nytt vilket gör att man vill återkomma. De har ganska strikta regler på hur man ska komma och det går inte för sig att tro att det rör sig om en vanlig maskerad och trill in som Tiger från Nalle Puh.

Det är trots allt Halloween och ett skräcktema är det som gäller. Du ska på ett eller annat sätt förknippas med Halloween och inte en vanlig maskerad. Andra saker de ser strikt på är att man inte köper de billigaste och de ”sexistiska” kostymerna utan det är seriöst som gäller. Jag har dock sett att de godkänt en och annan outfit åt det sexiga hållet men det har alltid varit väl påkostade outfits och mycket smink som samtidigt passat in.

Hur som helst är deras fester riktigt häftiga och det är svårt att sätta ord på det. Festen hålls i en stuga som totaldekoreras för Halloween och likaså görs trädgården så att allt mellan stugan och de två gäststugorna har ett Halloweentema. I trädgården ligger där ett tjockt täcke med ”dimma” och det finns en mängd överraskningar utplacerade. De jobbar en del med rörelsesensorer kopplat till datorer som styr händelser.

Något som förutom dekorationerna varje år bidrar till något unikt är deras kuvert som de delar ut till vissa gäster. I dessa kuvert finns tydliga beskrivningar på uppdrag som dessa gäster har. Det kan vara allt ifrån att gömma sig 3 gånger i en tunna när ingen ser och skrämma någon när de går förbi till något helt annat.

Det roliga med festen är också att så många lägger ner så mycket tid och pengar på sina utklädnader. Tidigare Halloweenfester jag varit på så vill vissa bara lägga några hundralappar på detta. Men här är det säkert ett genomsnitt på 1000 kr. Jag brukar försöka komma undan med mindre och lägga mig runt 600-700 kr och med smink kommer man väldigt långt om man är villig att lägga ner tiden.

Jag brukar redan under sommaren surfa runt och kolla in Halloweenkostymer på nätet. Det är rätt kul och man vet mer vad man ska välja när det sen närmar sig.

Transporter och Bond bjuder på action i höst

Två actionfilmer har premiär på svenska biografer nu i höst och den ena är Transporter och den andra är Bond (Spectre). Båda två dras med likheterna att de ingår i en serie av filmer och bjuder på väldigt mycket action i sin egna stil. Jag gillar båda faktiskt men vet inte riktigt om det blir något biobesök för att se dem. Transporter som går under namnet ”Refuled” har en ny skådespelare och jag tror faktiskt att det är ett bra val.

Här är trailers på båda filmerna: