Olika sätt att låna pengar snabbt

Låna pengar på ett traditionellt sätt genom att gå på möte med banken och skriva under papper är tyvärr en tidskrävande process som lätt kan ta över en vecka innan man är godkänd för ett lån. Att dessutom få tid hos banken i modern tid när fler och fler bankkontor stänger kan också vara problematiskt.

Det finns sätt att snabba upp låneansökan på och påskynda processen. Det går olika fort beroende på vilken typ av lån du är ute efter men kan skilja sig mellan några dagar till att du får pengarna inom 15 minuter på ditt konto.

Om du jämför lån hos nyttlån.com så kommer du säkert snabbt inse att det skiljer en hel del mellan olika typer av lån och även vilken bank eller långivare du vänder dig till. Här nedan går jag igenom några av de vanligaste alternativen.

Snabba privatlån

Snabba privatlån är egentligen bara vanliga privatlån i praktiken men det är utformade för att du ska kunna ansöka till dem snabbare. Det brukar till exempel skickas ut en skuldbrev digitalt som du kan signera med BankID och på så sätt slipper du vänta på att banken ska skicka ut det så du kan signera det och returnera det.

En del snabba privatlån är dock dyrare alternativ än om du skulle lånat pengar från din lokala bank. Var därför noga med att jämföra den effektiva räntan och välj inte något lån som inte passar dig. Ofta kan du få pengarna dagen efter som snabbast med denna typ av lån.

Snabblån

Lån utformade för att de ska betalas ut snabbt är helt enkelt snabblån. Detta är sällan billiga lån och här rekommenderas det inte att du lånar mycket pengar eller försöker låna pengar över en lång tid (då du kommer få betala onödigt mycket ränta).

Snabblånen går att bli godkänd för väldigt fort förutsatt att långivaren har öppet och att där är en handläggare som kan hantera ditt ärende. Om långivaren även erbjuder direkt utbetalning av lånet och har konto i samma bank som du så kan du få pengarna inom en timme också. Vanligtvis har du pengarna inom 10-15 minuter.

Min rekommendation är att bara använda snabblån vid nödfall eller utnyttja företagen som erbjuder räntefria lån för att locka till sig kunder. Här kan man t.ex. låna pengar inför julhandeln, betala tillbaka när man fått lönen och på så sätt lånat pengar ”gratis” eller utan avgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *