Servera kall mat och annat gott

Vi har nu kommit in en bra bit på hösten och varma sommardagar är förbi. Den varma sommaren har gjort det jobbigt att gå på grillfester, partyn och andra tillställningar som hålls utomhus. Även om det ofta serveras kall dryck är det svårt att konstant sörpla på det för att hålla sig kall.

Detta har fått mig att tänka på vad man skulle kunna servera för kall mat när det är varmt. Det finns enormt mycket goda alternativ i form av medelhavsmat med pastasallader, ost, frukt och annat gott. När det är varmt ute så är allt sånt riktigt gott och uppskattat. Detta är något jag rekommenderar att man funderar på om man ska servera mat mitt i sommaren när det har varit så varmt som 30 grader.

En annan kul grej man kan göra som jag fick uppleva i somras var att någon hade hyrt in en mjukglassmaskin. De har alltså inte köpt en egen utan hyrt in en professionell maskin som gör riktigt god mjukglass. Du kan ju själv tänka dig hur uppskattat det var när i princip alla försökte hitta skuggiga partier i trädgården för att ens orka prata.

Tydligen finns det flera företag som t.ex. Bergamunken som hyr ut mjukglassmaskiner i Stockholm och andra städer. Jag tycker det var ett riktigt kul element på festen och en bra variation till annars omständliga efterrätter. Nu kunde man sig en mjukglass i strut och bege sig ut till de skuggiga och fläktande partierna i trädgården. Det blev helt enkelt ett väldigt lyckat koncept.

Om du har tips på annat gott som är kallt så skriv gärna några rader nedan. Iceslush är något annat jag såg att de hyrde ut maskiner för så det skulle ju kunna vara ett annat gott alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *