Olika sätt att låna pengar snabbt

Låna pengar på ett traditionellt sätt genom att gå på möte med banken och skriva under papper är tyvärr en tidskrävande process som lätt kan ta över en vecka innan man är godkänd för ett lån. Att dessutom få tid hos banken i modern tid när fler och fler bankkontor stänger kan också vara problematiskt.

Det finns sätt att snabba upp låneansökan på och påskynda processen. Det går olika fort beroende på vilken typ av lån du är ute efter men kan skilja sig mellan några dagar till att du får pengarna inom 15 minuter på ditt konto.

Om du jämför lån hos nyttlån.com så kommer du säkert snabbt inse att det skiljer en hel del mellan olika typer av lån och även vilken bank eller långivare du vänder dig till. Här nedan går jag igenom några av de vanligaste alternativen.

Snabba privatlån

Snabba privatlån är egentligen bara vanliga privatlån i praktiken men det är utformade för att du ska kunna ansöka till dem snabbare. Det brukar till exempel skickas ut en skuldbrev digitalt som du kan signera med BankID och på så sätt slipper du vänta på att banken ska skicka ut det så du kan signera det och returnera det.

En del snabba privatlån är dock dyrare alternativ än om du skulle lånat pengar från din lokala bank. Var därför noga med att jämföra den effektiva räntan och välj inte något lån som inte passar dig. Ofta kan du få pengarna dagen efter som snabbast med denna typ av lån.

Snabblån

Lån utformade för att de ska betalas ut snabbt är helt enkelt snabblån. Detta är sällan billiga lån och här rekommenderas det inte att du lånar mycket pengar eller försöker låna pengar över en lång tid (då du kommer få betala onödigt mycket ränta).

Snabblånen går att bli godkänd för väldigt fort förutsatt att långivaren har öppet och att där är en handläggare som kan hantera ditt ärende. Om långivaren även erbjuder direkt utbetalning av lånet och har konto i samma bank som du så kan du få pengarna inom en timme också. Vanligtvis har du pengarna inom 10-15 minuter.

Min rekommendation är att bara använda snabblån vid nödfall eller utnyttja företagen som erbjuder räntefria lån för att locka till sig kunder. Här kan man t.ex. låna pengar inför julhandeln, betala tillbaka när man fått lönen och på så sätt lånat pengar ”gratis” eller utan avgift.

Gasvarnare och brandlarm kan rädda liv

Att skydda sig själv, sin familj och sin bostad från olyckor är något som de flesta vill göra. Men att konstant oroa sig över någonting är inte bra och de faror som kan uppstå när man sover och där man saknar kontroll på vill man gärna göra något åt.

Detta är en av anledningar till att att hemlarmen och inbrottslarmen började ha stöd för att larma utgångarna på bottenvåningen på natten. Någonting som förvisso orsakade att ett och annat misslarm gick i början innan man vant sig men det är ändå en trygghet att veta att man kommer bli växt om någon öppnar en dörr, ett fönster eller krossa ett fönster.

Men det är inte bara inbrottstjuvar som är farliga utan det finns andra hot. En brand kan utlösas av köksmaskiner, vitvaror och annan elektronik. Men det vanligaste är att man kanske glömt släcka ett ljus och om en brand skulle uppstå medan man sover så vill man helst bli påmind om detta så fort som möjligt så man kan få sin familj till säkerhet och i bästa fall släcka elden. Detta löses enkelt med en brandvarnare och är en självklar del i nästan alla hushåll idag.

Gasvarnare till husvagn

Exempel på en gasvarnare

När det kommer till brandvarnare så har Räddningstjänsten Syd en bra sida med information om det som du hittar här. Perfekt för dig som är tveksam på om brandlarmet ni har är rätt placerat eller om du vill lära dig mer.

Något många inte tänker på är att brandfarliga gaser är livsfarliga också. Gasol tillhör denna kategori men även naturgas och andra gaser som används för uppvärmning av hus, användning till spis och andra värmekällor kan vara farliga.

Ett läckage med gasol är kvävande då det trycker bort syret och lägger sig på golvet först. Skulle man böra andas in gasol är det inte säkert du skulle vakna utan kvävas i sömnen. Störst risk är det kanske snarare att gasolen samlar sig längs golvet vid läckage tills någonting antänder det och en explosion uppstår.

En gasvarnare är en liten apparat som i utseende påminner om en brandvarnare men som istället för rök försöker identifiera gasläckage och varna om det. Normalt sätt placeras dessa lättast lågt nere vid golvlisten så att de tidigt kan upptäcka gasläckage och gärna i utrymmen där man kan förvänta sig att detta uppstår.

Om du använder gasol eller naturgas i din permanenta bostad så bör du även satsa på att investera i en bra gasvarnare. Om du har gasol i en husbil, husvagn, båt eller sommarstuga där gasolen används inomhus så bör du också satsa på en gasvarnare.

Vad har du för bonus på ditt kreditkort?

Kreditkort är hetare än någonsin och ett bättre betalmedel får du leta efter. Det fungerar över hela världen, du är skyddad mot många bedrägerier, möjlighet att välja till försäkringar och en mängd andra fördelar som t.ex. bonusar.

Men vad är en bonus, vilka finns det och vilka är egentligen bäst? Denna artikel sammanställer de olika varianterna av bonus du kan ha på ett kreditkort och vad som gör dem bra.

1. Återbäring på vanliga köp

Den vanligaste bonusen på kreditkort är att du får återbäring på en del av beloppet som du handlar för. Det är inte ovanligt att detta belopp ligger på 1% men för en medelsvensson som använder kreditkortet till allt så kan detta innebära att man sparar upp mot 1000 kronor om året bara genom ren återbäring som du annars aldrig skulle haft.

Detta är en typisk bonus och något som många kreditkort med bonus erbjuder. Hur mycket varierar mellan leverantörer men många bättre kort har som sagt 1% i bonus här.

2. Större bonus på vissa produkter

Förutom en generell bonus på alla köp du gör med kreditkortet så finns det även kreditkort som ger ytterligare bonus, eller snarare högre bonus på vissa andra produkter. Här handlar det ofta (men inte alltid) om att de vill att du ska handla produkter som tillhör deras företag eller koncern.

ICA och Coop har t.ex. båda kreditkort med bonus som ger återbäring när du handlar hos dem. För Coop innebär detta att du samlar poäng och den poäng du samlar per spenderad krona är större om du handlar hos något företag som är kopplat till Coop.

Andra företag som kör liknande är flygbolag där du samlar poäng och får bonus på bokade flygresor hos det aktuella flygbolaget som du senare kan lösa ut i nya flygningar.

Bensinföretagen har sina fördelar där du får bonus och rabatter när du köper drivmedel hos dem eller handlar i deras butiker.

Det bästa här är att försöka skaffa sig en uppfattning om vad du spenderar mest pengar på. Mat och normal shopping är det som generellt brukar toppa listan även om vissa som kör mycket kan gynnas av ett välja ett bättre kreditkort från bensinbolagen.

Kvitteras mot köp eller utbetalning?

Den bonus du samlar på dig genom att använda kreditkortet för köp går att använda på två olika sätt. Däremot brukar du inte få välja detta utan kreditkortsföretaget erbjuder det ena eller andra alternativet.

Det första och mest vanliga är att bonusen kvittas mot framtida köp. Du får alltså avdrag på köp du gör senare och för de allra flesta är detta lättast att hålla koll på och skönt att veta att ”det sköter sig själv”.

Det andra alternativet är att de erbjuder utbetalning av bonusen vilket då sker på specifika datum under året.

Kontorstyper att välja på i Östermalm

Östermalm är en väldigt attraktiv stadsdel som tillhör Stockholms innerstad och präglas både av exklusiva bostadskvarter och med stor närvaro av företag.

Det finns även myndigheter och stora företag som ligger i Östermalm där ett exempel är t.ex. Sida som är en av Sveriges största myndigheter men som nu valt att flytta från Östermalm till Botkyrka med ca 500 tjänster.

För dig som söker kontor i Östermalm är det möjligt att en sådan flytt öppnar för nya möjligheter beroende på vad deras tidigare lokaler kommer att användas till. Men Östermalm har många olika kontorstyper att välja på. Några av de vanligaste kontoren går vi igenom här nedan.

Traditionellt kontor

Ett traditionellt kontor innebär normalt sätt att du hyr en lokal eller en avskild del av en större lokal som är uppbyggt för att vara lämpligt som kontor. I äldre byggnader är det inte ovanligt att det är separata ingångar som på många sätt påminner om lägenheter men där flera kan ha slagits ihop för att skapa en större yta.

Dessa kontor brukar finns att hyra i storlekar från 40 kvadratmeter och uppåt. Ju mindre yta du behöver ju svårare är det normalt sätt att hitta detta.

Det finns även möjligheter att dela kontorsyta med andra och således dela ingång men här förekommer så många olika lösningar och det är inte heller ovanligt att det rör sig om ett andrahandskontrakt för just den delen du vill ha.

Moderna anläggningar med kontorslandskap kan ha gjort det möjligt att hyra delar eller enskilda rum men nu är man snarare inne och definierar nästa typ, nämligen kontorshotell.

Kontorshotell

Kontorshotellen är flexibla lösningar för dig som önskar att hyra ett eller flera rum. Kontorshotell finns även som öppna kontorslandskap där det inte finns fasta platser utan där man kan hoppa runt. Olika upplägg har olika fördelar så du har antagligen möjligheten att hitta något som passar det du vill åt.

Ett vanligt upplägg i kontorshotell på Östermalm är att det finns ett stort antal rum i olika storlekar att hyra. Ibland kombineras detta med öppna kontorslandskap men andra gånger är det bara olika kontor med egna dörrar vilket ger dig möjligheten att hyra ett eget utrymme.

Större företag med flera anställda kan behöva större utrymmen i ett kontorshotell och här varierar möjligheterna beroende på hur det ser ut och hur mycket lediga rum där finns. Ibland finns det möjligheten att helt gränsa av flera rum för ett företag och således skapa ett gemensamt utrymme endast för personal på detta företaget också.

Café

Ett modern arbetsplats för många entreprenörer och små företag som precis startat kan vara att jobba hemifrån och från olika caféer. Detta fungerar normalt sätt bästa om man är en liten grupp som startat företag tillsammans eller om ett litet företag precis börjat anställa.

Om ett café är lämpligt som arbetsplats styrs också mycket av arbetet som ska göras. Oavsett har Östermalm flera bra alternativ här.

Nya mål: Träning & viktnedgång

Nytt år och gymmen översvämmas av folk som tar tag i sina nyårslöften för fullt. Jag skiljer mig inte egentligen mer än att jag bestämde mig innan nyår att göra samma sak. Nu när man är vuxen har jag börjat inse att det är ganska onödigt att vänta på att göra en positiv förändring om man kan göra den med en gång.

För att inte göra för stora förändringar på en gång (provat det förr) så valde jag at dra igång träningen under November/December på nytt. Till detta tillsatte jag extra protein efter träningen med hjälp av en shake proteinpulver men det var så långt jag var villig att gå då.

Idag ser mina träningspass ut fördelat på fyra pass varje vecka:

  1. Styrketräning helkropp på ca 40 minuter + 20-30 minuter cykling
  2. Styrketräning helkropp på ca 40 minuter + 20-30 minuter jogg/löpning
  3. Styrketräning helkropp på ca 60 minuter
  4. Löpning på 40-60 minuter (utomhus)

När jag började träna så körde jag helkroppspass på 25-30 minuter och sedan utökade jag det successivt. Det samma gällde löpningen där jag började med att jogga ca 30 minuter i väldigt lugnt tempo.

För övrigt så tränar jag på Actics gym och kommer kanske senare att vara med på deras gruppträningspass. Det verkar vara ganska kul men jag känner att jag vill bygga upp en bra bas först.

Nästa fas är viktnedgång

Jag har redan börjat med min träning och den rullar på bra nu och det är inte ens jobbigt att åka dit utan snarare kul men jag skulle vilja gå ner i vikt fortare och alltså bli av med kroppsfett. Eftersom den nya omställningen nu är en vana känner jag mig redo att successivt ge mig på och ändra mina måltider.

Att ge sig på en diet som gör en total omställning i alla mina måltider och alla dagar i veckan är ingenting som passar mig. Jag tror att en sådan omställning är så stor att den görs bäst i att delas upp i flera steg (om det nu skulle vara målet).

Så jag har bestämt mig för följande:

  1. Ersätta frukosten med en måltidsersättning och trycka in frukt som ett mellanmål innan lunch under vardagar.
  2. Försöka planera och korrigera måltider och mängden kalorier i middagen på kvällen från Måndag-Torsdag.
  3. Hålla mig borta ”så gott jag kan” från sötsaker, kakor, skräpmat.

Idén jag har är att inte gå för hårt in och inte måla in mig i ett hörn med min strategi. Jag vill inte känna att jag misslyckas utan att även om jag går på kalas, går på AW eller andra events så spricker inte min plan.

Investera i en blender

En blender jag funderar på och som kostar ca 1500 kronor.

Jag har samlat på mig några bra recept på shakes jag kan göra själv med hjälp av en blender också. Tyvärr äger jag ingen blender eller mixer så jag får helt enkelt investera i något som jag kan använda för detta och som gör det lätt att göra shakes och hälla upp dem.

Orsaken till detta är att frukt är en del av lösningen på att täppa till sötsug och om man vill småäta något framför TV:n på kvällen. Handla hem olika frukter och samtidigt ha lite frysta bär i frysen redo att användas gör det möjligt att göra riktigt goda shakes när smaken faller på också. Detta kan ersätta måltider om jag inte känner för att laga mat och det kan även agera som ett gott tilltugg om jag vill ha något extra.

Om man köper hem mycket frukt och man inte ”hinner” äta dem så kan blendern snabbt göra om dessa till en god drink istället. Bananer kan t.ex. se ganska tråkiga ut men fungera bra som en del av drink även i detta läge.

Jag kommer nog köpa en ny blender i nästa vecka tänkte jag. Jag har tittat en del på vilka blender som är bäst men har inte riktigt kunnat bestämma mig om jag vill köpa en billigare variant runt 1000 kronor eller investera i något som ligger runt 3000 kronor. På hemsidan testat.nu finns en bra sammanställning över de bästa modellerna om du som läsare vill titta närmare på blenders.

Jag hoppas hur som helst att mina val leder till en sundare och framför allt hållbar livsstil. Jag kommer inte alltid köra måltidsersättning på morgonen men att kunna göra en god shake är nog något jag kan se bli en del av en permanent och hälsosam livsstil.

Detta styr bostadens värde

Oavsett om du ska köpa en bostad eller sälja en så kan det vara intressant att reflektera över vad som faktiskt styr bostadens värde. En del saker är självklara medan andra faktiskt inte alls är så självklart som man kan tro men som fortfarande har betydelse.

Här nedanför hittar du tips och rekommendationer om du vill veta vad som kan påverka en bostads värde och även vad du kan göra för att öka värdet på din bostad. Något även gds.se skrivit om och som vi delvis inspirerats av.

Läge, storlek och efterfrågan

Dessa faktorer behöver knappast någon introduktion och är de som påverkar priset mest. Det är också det som är svårast att själv påverka och man tvingas helt enkelt följa trenderna här.

Läget och storlek tillsammans med efterfrågan i ett specifikt område väger väldigt tungt och så länge bostaden är i någorlunda bra skick så är det dessa faktorerna som gör att en villa som kostar 1 miljon i mindre eftertraktade områden kostar 4 miljoner i annat område.

Skick och renovering

Skicket på bostaden har såklart stor betydelse och nyrenoverat är eftertraktat idag. Det behöver inte vara gjort detta året men att veta att som nyinflyttad att man inte har några gigantiska utgifter gör att det är större chans att få fler intresserade av ett objekt.

Om man vet med sig att det finns en hel del man skulle kunna göra för att höja skicket så tjänar man mycket på att börja med det som är viktigast och ger störst intryck med så liten insats som möjligt.

Ljusa vägar uppskattas av de flesta och gör även att bilderna ser mer tilltalande ut som läggs upp om objektet. Att gå igenom och måla delar av bostaden kan alltså ha en stor påverkan på intrycket och samtidigt vara något man kan få gjort själv på en långhelg.

Slipning av golv, byte av vitvaror och köksluckor gör också stor nytta och behöver inte kosta så enormt mycket att köpa in, vilket också är poängen här. Gamla badrum kan ge rejält lyft genom att byta ut toalett, sink och dusch till mer tilltalande och fräscha varianter.

Inredning påverkar också

Det säger sig kanske själv att inredningen och renligheten har en stor påverkan på hur man uppfattar ett objekt. Alla vet dock om att det ska vara städat på visningar men det finns mycket smådetaljer man kan jobba med för att få det väldigt hemtrevligt och mysigt.

Inredning du satsar på inför visning är dessutom något du inte kommer sälja utan något du kan ta med dig till nästa bostad. Det behöver alltså inte vara dumt att passa på att investera i ny inredning, nya möbler och annat innan du säljer din bostad istället för efteråt.

Bemötande en annan viktig faktor

Man kan säga vad man vill om detta men psykologi är en viktig faktor och sättet man bemöts på har en stor betydelse för hur man även kommer uppfatta objektet.

Att vara utvilad, harmonisk och glad när man tar emot visning kan göra en stor skillnad i slutändan. Människor som kommer på visning tittar förvisso på objektet men de kommer även medvetet eller omedvetet känna om de kan tänka sig vara en del av detta.

Ju fler som bemöts på ett bra sätt och som får en bra känsla av ett objekt, ju större chans är det till fler budgivare och ett högre slutbud.

Få din bostad värderad av mäklare

Ett smart sätt är att få sin bostad värderad av en mäklare. Här kan man om man vill få den värderad på förhand och sedan utföra förändringarna och sedan be om en ny värdering när man gjort ändringarna.

Man kan även vid första värderingen fråga mäklaren vad som skulle dra upp bostadens värde mest om det fixades till. Gör några anteckningar och kolla priser för att fixa till det.

Det finns många sätt at få bostaden värderad men det går att få den delen gratis och vill du veta mer om det kan du läsa hur fungerar en gratis värdering av bostaden.

3 Smarta tips för dig som vill ta snabblån & SMS lån

Att låna pengar är något många ställs inför någon gång under sitt liv. Bolån är t.ex. en vanlig låneform men det kan man bara få om man ska köpa en bostad.

Blancolån, eller lån som saknar säkerhet är nog den absolut vanligaste formen och till detta hör mikrolån som snabblån och smslån. Privatlån som också är ett blancolån är vanligt om man ska köpa något dyrt men om man behöver en liten summa snabbt så är det just snabblån och smslån många vänder sig.

Det finns dock en del smarta tips som är värda att känna till om du vill låna pengar genom dessa mikrolån och vi har sammanställt dem här nedanför.

1. Behöver du verkligen låna?

Det kan givetvis vara så att ett lån är det bästa alternativet för dig, men det skadar inte att verkligen överväga om du behöver det eller inte. Att ingå krediter spontant när man inte behöver det är ett tydligt tecken på att man kanske inte bör ta ett lån och det är ofta dessa lån som leder till att man fastnar med skulder sen.

En budget som vi skriver om i nästa punkt kan givetvis vara bra för att ta reda på om man KAN låna pengar, men det är inte samma sak som om man behöver låna pengar. Båda bör vara sant för att ett snabblån eller smslån ska vara ett tänkbart alternativ.

2. Budgetera så du kan betala tillbaka

Både snabblån och smslån är små lån som oftast ska betalas tillbaka väldigt fort. Det finns flera anledningar varför du inte vill ha t.ex. ett snabblån under lång tid där räntan och kostnaden för lånet är den största och mest tydliga anledningen. Det blir helt enkelt en väldigt dyr kredit ju längre du drar ut på det.

Oavsett vad för lån du ska ta så är det inte fel att ha en tydlig budget på alla dina fasta utgifter som bostad, el, mat, försäkringar, bil m.m. Att sedan jämföra utgifterna med inkomsten för att få en uppfattning om hur mycket man ”har över” efter sin lön är kritiskt för att ta reda på vilket utrymme där finns att betala tillbaka. Om du inte får ihop uträkning så ska du inte låna, det kommer bara förvärra din situation.

Konsumentverket har ett bra verktyg för att göra en budgetkalkyl.

3. Jämför långivare för snabblån

Att bara välja första bästa långivare man snubblar över är en dålig idé. Det är bättre att i lugn och ro sätta sig ner och jämföra alla de långivare som erbjuder snabblån och försöka hitta det bästa alternativet.

Eftersom snabblån går snabbt att få och ska betalas tillbaka snabbt så räkna på det alternativet först vilket ofta är det som långivaren själv lyfter fram. Men ta även reda på vad som händer om du inte kan betala tillbaka. Det är inte ovanligt att vissa långivare direkt skickar ärendet till inkasso och då börjar det genast bli väldigt dyrt och det är därför det är så viktigt att veta att man kan betala tillbaka.

En del långivare erbjuder kostnadsfria lån om du betalar tillbaka inom utsatt period. Detta kan vara väldigt lockande och i praktiken gör det att du endast betalar tillbaka det du lånat där inga avgifter eller ränta tillkommer. Men om du inte kan betala tillbaka eller väljer att förlänga lånet så får du den vanliga och höga räntan. Ta reda på hur dyrt det blir i så fall och se till så du kan undvika det.

Bonustips!

När det kommer till snabblån och smslån finns det möjligheten att låna pengar helt räntefritt. Om du tidigare inte lånat pengar genom smslån har du de bästa möjligheterna att kunna låna pengar helt räntefritt då detta ges till nya kunder.

Att låna räntefritt innebär egentligen att lånet blir helt kostnadsfritt förutsatt att du förhåller dig till de riktlinjer som ges. Normalt sätt brukar det vara en tidsgräns på 15 eller 30 dagar där du under denna tid slipper avgifter och ränta. Betalar du tillbaka lånet innan tiden är slut behöver du alltså endast betala exakt den summan som du lånat och inget mer.

Som ny låntagare av snabblån bör du absolut ta en titt på just räntefria alternativ först.

Källa: Snabblan24.nu

Optimera din träning med mer protein

Protein är kroppens byggstenar och används för att bygga upp muskler efter att musklerna brutits ner av tränings, en process som kallas proteinsyntes inleds. Det är viktigt att tillgodose kroppen med den mängd protein som behövs för detta.

Tittar man på forskning kring träning och då framför allt styrketräning så är det viktigt att få i sig en rejäl portion protein efter träning och samtidigt se till att hålla ett högt proteinintag under hela dygnet med jämna mellanrum.

Proteinpulver 100% WheyOm du vill få ut så mycket som möjligt av din träning kan du räkna med att äta över 2 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag. Det innebär att en person som väger 80 kilo bör äta mer än 160 gram protein om dagen för att maximera muskeluppbyggnaden. Exakt var gränsen går för maximalt vinst är svårt att ange men mer än 3 gram per kilo kroppsvikt kommer bara vara en onödig belastning för njurarna.

Tränar man på en lägre nivå så räcker ofta det proteininnehåll man får i sig från mat och det går att bygga muskler bra på det sättet med. Men vill man optimera sin träning och kanske dessutom spenderar 4-5 h på gymmet eller mer varje vecka så börjar volymen kräva mer intag av protein.

Proteinpulvret ersätter dock aldrig protein från mat men det är ett bra sätt att komma upp i rätt nivåer och samtidigt göra det enkelt att få i sig 25-30 gram protein efter träningen. Det proteinpulver som är bäst för dig som tränar är det som ger mest protein och EAA för pengarna. Det är inte svårare än så.

Många som lägger ner mycket tid på träning ser proteinpulvret som en självklarhet då det är en av de viktigaste aspekterna för hur man kommer gynnas av träningen. Träning, vila och mat är de viktigaste pelarna för att lyckas med sin träning.

Förutsatt att man vet hur man tränar på ett optimalt sätt och kan lägga upp sina träningspass rätt beroende på vad man vill uppnå så blir kost och protein den andra aspekten man vill bemästra. Det svåraste enligt mig är dock inte att träna hårt och äta bra utan att tillåta sig själv att vila.

Så många gånger när jag var yngre som jag tränade bra och åt massor men sov bara 5-6 timmar per natt och det är så destruktivt. Nu i efterhand skulle jag nog säga att den positiva effekt jag fick av att äta extra protein tappade jag för att jag inte gav kroppen den vila som den behöver.

Ju mer du tränar och ju mer aktiv du är ju mer behöver man sova och vila. Det kan vara svårt att acceptera men börjar man titta på att världselit inom marathon som sover 11 timmar efter hårda träningspass kan man ju själv förstå. Styrketräning är kanske inte så jobbigt och slitsamt men det kommer kräva mer tid än normalt för att bygga upp kroppen. Så sov alltid minst 7 timmar, men gärna mer om du kan.

Träningssidan tyngre.se har en bra artikel om du vill lära dig mer om proteinpulver och om du vill fördjupa dig om du faktiskt kan äta för mycket protein. Vad känner forskningen till gällande mängden protein som intag och hur det påverkar kroppen?

Vill du däremot veta mer om proteinpulver och vad du kan köpa det online så hittar du information om det här.

Snygg sängram istället för en sänggavel

Många sängar idag säljs med bara en sänggavel. Ibland är det dock tillbehör men även då så står gärna sängarna med sänggavel i butikerna. Sänggaveln är för mig ett minimum och skyddar väggen samtidigt som det gör att sängen ser betydligt bättre ut rent estetiskt.

Men en sängram kan lyfta utseendet för en säng väldigt mycket och således lyfta utseendet och känslan för hela sovrummet. Det är faktiskt inte så dyrt med en snygg sängram heller utan man kan få väldigt många modeller för runt 3000-4000 kr och då pratar jag ändå om dubbelsängar på 180 cm i bredd.

En billig sänggavel ligger kanske runt 1000 kr och ofta vill man kanske ha något finare och då blir det lätt 2000 kr här. Jag funderar lite på vad det är jag vill ha och har tittat på en hel del olika sängramar för att skaffa mig en uppfattning om vad det är jag vill ha.

IKEA har en del sängstommar (som de kallar det) men jag tycker inte de är speciellt snygga och känns ganska vanliga och tråkiga. Jag har istället tittat på butiker som säljer sängramar online och hittar betydligt roligare och snyggare modeller.

Jag vet t.ex. att serien MALM hos IKEA inte är speciellt påkostad och för en dubbelsäng ligger ändå deras sängstomme på 2000 kr utan några extra tillbehör. Då väljer jag nog hellre en snygg sänggavel endast.

Är skinnsoffa verkligen inne fortfarande?

När det kommer till skinn är jag generellt sätt inte någon som förespråkar det så länge det inte är bilstolar eller just soffor. Just i de tillfällena tycker jag att det kan vara riktigt snyggt.

Jag vill köpa en ny soffa till vardagsrummet och flytta in den billiga soffan vi har där nu till gästrummet. Så jag har börjat titta runt på lite snygga soffor och fastnat för en riktigt snygg skinnsoffa gjord i ecoläder och färgad vitt. Ecoläder har ingenting med ekologiskt att göra vilket många tycks tro utan är en form av konstläder.

Bild från Skinnsoffor.nu och deras sida för inspiration på skinnsoffor.

Jag tycker den vita färgen är väldigt stilren och snygg och tack vare att det är läder så är det även enkelt att torka av soffan om någon skulle spilla något. Jag har länge velat ha en vit soffa som jag kan inreda och byta ut kuddar/plädar för att variera designen och inredning runt soffan. Men vitt är känsligt och när det kommer till tyger så har jag helt enkelt inte vågat.

Jag får se hur jag gör och skinnsoffan på bilden är väldigt stor (över 3,5 m bred). Den borde gå in i vårt vardagsrum men det kommer innebär nytt inköp av både soffbord och matta då det inte passar in.

God jul – Julafton är här!

God jul alla läsare! Idag är det Julafton och höjdpunkten för många barn så här års.

Jag ska ta det ganska lugnt med mitt firande idag och visst kommer en och annan sillbit och köttbulle att glida ner i magen men det kommer bli ett ganska avslappnat gäng som firar Julafton.

Nej nu är det dags att göra sig i ordning för sen kvarstår en bilfärd på 45 min. Och vi vill ju inte bli sena så vi missar Kalle!

Test av bästa spjälsängen

tuula-spjalsang

Lite större spjälsäng som är 140 cm lång och går att bygga om till juniorsäng. Passar således upp till 6 år. Finns att köpa här.

Att välja spjälsäng till sin nyfödda bebis eller kanske snarare innan den kommit är ingen lätt uppgift. Så fort man börjar läsa på inser man att det finns en hel del olika modeller, med olika funktioner och dessutom en hel del kring säkerhet att ta hänsyn till.

Tittar man online så finns det många spjälsängar att välja mellan och jag tänkte här gå igenom lite tips på hur man kan hitta bästa spjälsängen och undersöka vilka modeller som varit bäst i test.

Om du ska köpa en spjälsäng så fundera på storleken och hur den är utformad. Många spjälsängar är mer eller mindre rektangulära med en madrass i standardmåtten 60×120 cm. Sen är då spjälsängen lite större beroende på hur den är designad. Om något skulle hända med madrassen så man vill byta ut den så är detta enkelt på dessa modeller. Skulle du däremot köpa en spjälsäng som har helt andra mått så måste du hitta en madrass som passar den, något som kanske inte är så lätt.

Många spjälsängar kommer idag med sänkbar botten. Där u helt enkelt kan flytta botten av sängen i tre olika lägen och detta är för att göra det lättare för er som föräldrar. När bebisen är liten så kan man ha botten på det högsta läget och nära sängen vilket gör att man får en bättre översikt och lättare kommer åt bebisen. När bebisen sedan börjar bli någon månad så kan man sänka ett steg när man misstänker att bebisen snart kan sätta sig upp själv.

Detta gör man av säkerhetsskäl och samma process genomför man sedan igen när man misstänker att bebisen snart kan ställa sig upp.

Det finns spjälsängar som har en sänkbar sängsida där man som förälder kan dra ner sidan för att lättare komma åt sängen. Det är en praktisk funktion då det blir lättare att sätta barnet i spjälsängen men också för att komma åt och bädda. Däremot har spjälsängar med denna funktion kritiserats hårt och är förbjudna i USA. Mekanismen som gör det möjligt att föra upp och ner sidan får inte ge vika vilket har hänt när tillverkningen brustit. Det finns massor av dokumenterade fall där felmontering eller modeller med plast brustit och orsakat skada och t.o.m. dödsfall.

Så även om denna funktion är praktisk så rekommenderar vi inte den. Om du trots allt vill ha de så se till så tillverkningen är bra och att plast inte används i mekanismen. Det krävs omfattande tester och bra säkerhetstänk för att man ska kunna lita på sådana funktioner.

Spjälsäng med avtagbara spjälorDet finns spjälsängar som har en lättare förmåga att växa med barnet. Enligt EU:s rekommendationer så ska barn inte vara 90 cm eller längre om de ska placeras i en spjälsäng. Ofta väljer man att flytta barnet tidigare än så men det finns undantag och det kan vara skönt att veta att det inte är superbråttom. Vissa modeller har därför så du kan montera av sidor och/eller spjälor så barnet själv kan ta sig i och ur sängen. Detta är något du vill eftersom de själva kommer kunna klättra ur ändå vid det här laget och det är onödig skaderisk att ta.

Med en sådan funktion köper man sig lite tid och det kan absolut vara väldigt praktiskt.

När du köper en spjälsäng så ingår sällan bäddutrustningen. Det är värt att tänka på det och står det inte något så ingår förmodligen inte madrass heller. Se till att beställ det samtidigt så ni inte måste göra flera onödiga beställningar.

Det finns väldigt många bra spjälsängar som fått bra betyg online. Tänk igenom ditt köp så är jag säker på att du hittar den spjälsäng som är bäst för era behov.

Vi föräldrar gjorde ett test av spjälsängar 2003. Det är inte så vanligt att omfattande tester görs på spjälsängar även om det kanske borde ske. Jag tycker att testat är lite utdaterat och vissa rekommendationer har ändrats lite även om mycket är detsamma. Dels visar det på att det bara för drygt 10 år sedan fanns många sängar med brister. Marknaden har förändrats lite och EU har gått ut med rätt hårda rekommendationer sedan dess vilket gör att sängarna idag är bättre.

Om inte annat så visar testet på att ärva spjälsängar förmodligen är en dålig idé av flera anledningar!

Köpa roliga och snygga kaffekoppar i julklapp

Kaffekopp från RörstrandDet börjar dra ihop sig för att handla julklappar och något kul jag ska ge i år är snygga kaffekoppar som jag vet att mina vänner hade uppskattat.

Det finns så många snygga kaffe koppar att välja på om man letar runt på Internet och det är sånt man sällan köper själv med. Men faktum är att får man en kopp från en snygg serie är man kanske mer benägen att beställa och komplettera själv.

Kaffekoppar från Rörstand, Gustavsberg, Iitala och många fler märken är väldigt trevliga att ha och kunna ta fram när man har gäster och besök. Därför ska jag surfa in och välja ut några trevliga modeller som jag gillar och ge i julklapp till mina vänner. Sen blir det upp till dem att köpa fler om de vill ha men min erfarenhet säger att de kommer fortsätta att bygga på den. Kanske genom att önska sig fler i serien när de fyller år eller vid nästa jul. Kanske genom att själv köpa till fler kaffekoppar.

Att ge kaffekoppar i julklapp är dock ingen självklarhet utan man bör ta reda på vilka man kan ge det till. Om de redan har snygga kaffekoppar så känns det inte lika självklart att ge en designkopp till dem. Däremot är det ändå en helt okej chansning. Om de inte kan vill eller kan ha kaffekoppen hemma och inte vill komplettera med fler koppar så kanske man kan ta med den till jobbet. I värsta fall får man väl låta dem byta koppen.

7 Smarta tips för dig som ska flytta

Flytta är en stor process som är tungt både mentalt och fysiskt. Här är några tips värda att tänka på om du ska flytta.

1. Packa en väska för övernattning
Den dag då du väljer att flytta ut och då många tar hjälp av vänner och familj så är det inte omöjligt att du är väldigt trött i slutet av dagen. Att ha packat en väska i förberedande syfte för detta är ett utmärkt sätt underlätta detta. Packa ner lite kläder, necessär, sängkläder, mobilladdare och annat som kan tänkas vara viktigt att snabbt komma åt när du hamnat på ditt nya ställe.

2. Packa ömtåliga saker smart
När du flyttar har du säkert en mängd glas, porslin och andra ömtåliga saker. Ett smart sätt att packa dessa kan givetvis vara att ha packskyddande material som papper, tidning, bubbelplast. Men du kan även använda handdukar och kläder för att skydda dina saker. De ska ändå packas ner och kan lika gärna agera som stötskyddande material.

3. Skriv smart på flyttkartongerna
Om du flyttar många grejer är detta extra viktigt. Här kan det vara bra att inte bara skriva vad som finns i lådan utan även var den lådan ska ta vägen. Det gör det mycket lättare för de som ska hjälpa dig att flytta att veta var de ska ställa lådan. Och inte minst för dig själv för det är svårt att komma ihåg allting.

4. Förberedd nya bostaden i förväg
Det är inte säkert du har fått tillgång till din nya bostad innan du faktiskt ska flytta dit men om du kan så åk dit och se till så där finns en handduk, tvål och toalettpapper på toaletten t.ex. När man varit igång länge och väl anländer till den nya bostaden är det rätt skönt om sådana enkla saker finns till hands för så väl dig själv som de andra. I annat fall kan du packa detta så du lätt hittar det eller kanske ta med i en påse redan vid första svängen dit.

5. Bjud på mat och planera kvällsmat
Att flytta innebär ofta att man är igång under en hel dag. Det är inte bara snällt utan förväntas nästan att den som får hjälp med flytt på något vis erbjuder mat till de som hjälper till. Fundera hur du ska lösa detta på ett smidigt sätt med både vilken typ av mat och när det ska tryckas in. Tänk även över hur du ska äta på kvällen.

6. Se till att allt är packat och lätt att flytta
Att som vän komma och hjälpa någon att flytta är något man gärna gör men att mötas av en halvpackad lägenhet där det finns massor av småsaker som inte ligger i lådor kan lätt få motivationen att svänga. Se till att allt är planerat och organiserat här så det är lätt och tydligt.

Om du mot förmodan har lösa saker kvar så var tydlig med att det inte ska flyttas utan att du själv tar hand om det sen. Det räcker gott och väl med att du får bärhjälp på tunga möbler och de flyttlådor som är färdiga.

7. Utnyttja firmor som erbjuder flyttstädning
Att efter en flytt återvända till sin bostad för att göra en flyttstädning är inte roligt utan väldigt tidskrävande och tråkigt. Det är här städfirmor som erbjuder flyttstädning kommer in i bilden och tack vare RUT-avdraget är det dessutom väldigt tacksamt rent ekonomiskt.

Om du tittar på priser för detta på t.ex. Flyttstädning Stockholm så ser man ganska snabbt att med RUT-avdraget på 50% så blir inte kostnaden för en flyttstädning mer än kanske 1500 kr för en ganska medelstor lägenhet. Vissa kanske anser att detta är en onödig utgift men det är ingen tvekan om att det är väldigt skönt att slippa.

Ta del av Zalandos erbjudanden och rabattkoder

zalando-rabattkoderZalando är en väldigt populär klädbutik online som även säljer en hel del andra grejer. Det är väl knappast någon som missat någon av deras alla reklamfilmer som körs på TV och de har helt klart blivit ett starkt varumärke förknippat med e-handel och kläder.

Men även om Zalando har bra priser överlag så betyder det inte att det inte går att få saker och ting billigare. Dels kör de då och då erbjudanden och kampanjer på produktkategorier eller ett stort urval av kläder i många kategorier. Detta ökar chanserna att hitta ett bra fynd och vem tackar inte nej till ett rabatterat pris?

Ofta med kampanjer som har för avsikt att sälja ut så är det produkter som Zalando kanske inte längre vill ha i sitt utbud. Det kan vara produkter som inte längre går att fylla på, inte haft tillräckligt stor efterfrågan eller som tillhör säsongen som gått. Men detta gör inte plagget på något vis dåligt.

Rabattkoder skiljer sig mycket från vanliga erbjudanden och kampanjer som Zalando kör. Med en rabattkupong får du rabatt på något du köper som inte är ett erbjudande. Detta gör att du kan välja fritt i deras sortiment förutsatt att du följer rabattkodens villkor och sedan få det billigare.

Ibland kan en rabattkod gälla en viss typ av plagg. Ibland kan det gälla hela beställningar oavsett vad du valt att beställa.

Du kan gå igenom Zalandos rabattkoder för att för att se om där är någon som skulle passa dig.

Förbättra sömnen med tryckavlastande madrasser

Att sova dåligt blir snabbt en nedåtgående spiral där dagarna blir jobbiga. Inte nog med att sömnen påverkas vilket gör att man känner sig trött man kanske även har ont om man ligger dåligt och därför bör sängen vara så bra att du har bästa möjligheterna för att få en bra sömn.

Att satsa på att köpa en dyr madrass som t.ex. en ny kontinentalmadrass kan säkert vara ett alternativ många tittar på. Speciellt om man kanske redan har en äldre säng och känner att det ändå är dags att byta. Ett annat sätt är att byta ut sin bäddmadrass mot en tryckavlastande bäddmadrass gjord av skum som formar sig efter kroppen. Detta kan även vara smart även om du köper en helt ny kontinentalmadrass.

En tryckavlastande bäddmadrass hjälper dig att ligga rätt i sängen genom att forma sig efter din kropp. Om du satsar på någon med lite högre kvalitet får du även funktioner som gör att madrassen andas och släpper igenom luft vilket även bidrar till att hålla en jämnare temperatur. Temperaturen är väldigt viktig när man sover och varierar den är det stor risk man vaknar för att antingen rätta till täcket eller i nästan panik sparka av sig täcket för att det är för varmt.

Det finns många bra hemsidor att läsa mer om vad tryckavlastande madrasser kan göra för dig och många butiker kan säkert hjälpa dig att hitta rätt om du frågar. Det finns t.ex. denna butik som säljer tryckavlastande kuddar och madrasser.

Hösten bjuder på billiga soffor

Hösten är som sagt här och vad är då inte bättre än att börja göra inredningsfynd online? Sommaren är över och även om man kanske drömmer om att resa bort snart igen så finns där nu möjligheter att använda pengarna som blir över från lönen att förnya lite i hemmet.

Soffor är något som konstigt nog ofta reas ut på hösten från stora möbelaffärer och i möbelvaruhusen online. Detta gör att du har ypperliga möjligheter att hitta en billig soffa att inreda vardagsrummet med. Tillsammans med lite nya gardiner och andra dekorationer kommer det kännas som ett helt nytt vardagsrum som återger en härlig känsla när du går in och slänger dig ner i den nya soffan.

Det finns flera möbelvaruhus online som erbjuder fri frakt på soffor och andra möbler och istället för att jag ska lista dem här så kan du besöka t.ex. billigasoffor.nu som samlat informationen åt dig. Där kan du snabbt och enkelt ta dig vidare till e-butiker som säljer soffor online.

Soffor är kanske inte det som historiskt sätt bytts ut ofta och det gäller knappast idag heller. Däremot har det blivit vanligare att man kör en soffa i 5 års tid och sedan säljer den begagnat och byter ut den mot något annat. Man gör inte detta för att soffan är utsliten utan för att man vill förnya sig och det kan verkligen ge ett ordentligt lyft att byta ut en så pass stor möbel som t.ex. en soffa.

Höstdekorera huset

Oktober är snart här och hösten väntar inte längre på oss. Det är dags att börja höststäda och göra i ordning inför vintern. Något som är väldigt mysigt och uppskattat av många är att höstdekorera inomhus och i trädgården. Jag brukar använda mig av det naturen har att erbjuda på egen hand för att dekorera ett fönster eller så. Löv, kastanjer, kvistar m.m. är alla exempel på sånt som kan användas för att dekorera inomhus.

Utomhus kan man passa på att sätta ut en pumpa med ljus i då vi ändå närmar oss Halloween med stormsteg. Glöm dock inte bort att du i ett sådant fall tar till vara på pumpans innehåll. Det finns flera trevliga hösträtter som du kan använda det till.

Lycka till och hoppas du kan njuta av hösten precis som jag gör 🙂

Kreatin – Ett omtalat kosttillskott för träning

Kreatin är ett väldigt omtalat och debatterat kosttillskott som används för att prestera bättre vid träning och även tävling. Precis som många andra kosttillskott så rör det sig alltså om något du kan få i dig genom vanlig kost men där detta av någon anledning inte räcker hela vägen där då ett kosttillskott blir nödvändigt.

Kreatin förekommer naturligt i våra muskler och kommer främst från livsmedel och där kött är vår främsta naturliga källa för det. Problemet som uppstår är att kroppen har möjlighet att nyttja mycket mer kreatin än vad som är rimligt att få i sig från vanliga föda. Det hade krävts att man åt flera kilo kött om dagen för att komma upp i de nivåer som kroppen faktiskt kan nyttja.

Så hur fungerar då kreatin och varför är det ett som omtalet och populärt kosttillskott för träning? Förenklat så är kreatin något som lagras i musklerna och där den är en del i funktionen för att snabbt tillsätta energi till musklerna. Med ett bra förråd av kreatin så är det alltså möjligt att energin till dina muskler snabbare fylls på vilket i styrketräningssammanhang kan innebära ett par extra lyft per set, vilket gör att dina muskler bryts ner med och proteinsyntesen blir bättre än vad den annars skulle blivit.

Det samma gäller för alla explosiva idrotter där energireserven i musklerna snabbt töms. Det är heller inte konstigt att det därför är så populärt just bland bodybuilders och för alla som vill bygga muskler.

Nu kanske du undrar om detta verkligen är så bra för kroppen eftersom man knappast är skapt eller van vid att få i sig dessa mängderna kreatin. Det har gjorts en hel del studier på kreatin men det saknas tester som ser vilka effekter det har på kroppen över väldigt lång tid. Det spekuleras i att en ökad mängd kreatin kan vara en belastning på njurarna men man har inte kunnat visa något på kort tid att det är så. Därför rekommenderas även uppehåll i doseringen på de flesta fabrikat.

Det har även kommit fram en studie där man sett en ökning av DHT med över 50% efter tre veckors användning av kreatin. För de flesta är detta inget problem men för män som bär på gener som gör de tunnhåriga i tidig ålder så kan detta medföra att man uppnår det snabbare. Vet man att man har släktingar som har tappat mycket hår i yngre dar så bör man använda kreatin varsamt.