Kontorstyper att välja på i Östermalm

Östermalm är en väldigt attraktiv stadsdel som tillhör Stockholms innerstad och präglas både av exklusiva bostadskvarter och med stor närvaro av företag.

Det finns även myndigheter och stora företag som ligger i Östermalm där ett exempel är t.ex. Sida som är en av Sveriges största myndigheter men som nu valt att flytta från Östermalm till Botkyrka med ca 500 tjänster.

För dig som söker kontor i Östermalm är det möjligt att en sådan flytt öppnar för nya möjligheter beroende på vad deras tidigare lokaler kommer att användas till. Men Östermalm har många olika kontorstyper att välja på. Några av de vanligaste kontoren går vi igenom här nedan.

Traditionellt kontor

Ett traditionellt kontor innebär normalt sätt att du hyr en lokal eller en avskild del av en större lokal som är uppbyggt för att vara lämpligt som kontor. I äldre byggnader är det inte ovanligt att det är separata ingångar som på många sätt påminner om lägenheter men där flera kan ha slagits ihop för att skapa en större yta.

Dessa kontor brukar finns att hyra i storlekar från 40 kvadratmeter och uppåt. Ju mindre yta du behöver ju svårare är det normalt sätt att hitta detta.

Det finns även möjligheter att dela kontorsyta med andra och således dela ingång men här förekommer så många olika lösningar och det är inte heller ovanligt att det rör sig om ett andrahandskontrakt för just den delen du vill ha.

Moderna anläggningar med kontorslandskap kan ha gjort det möjligt att hyra delar eller enskilda rum men nu är man snarare inne och definierar nästa typ, nämligen kontorshotell.

Kontorshotell

Kontorshotellen är flexibla lösningar för dig som önskar att hyra ett eller flera rum. Kontorshotell finns även som öppna kontorslandskap där det inte finns fasta platser utan där man kan hoppa runt. Olika upplägg har olika fördelar så du har antagligen möjligheten att hitta något som passar det du vill åt.

Ett vanligt upplägg i kontorshotell på Östermalm är att det finns ett stort antal rum i olika storlekar att hyra. Ibland kombineras detta med öppna kontorslandskap men andra gånger är det bara olika kontor med egna dörrar vilket ger dig möjligheten att hyra ett eget utrymme.

Större företag med flera anställda kan behöva större utrymmen i ett kontorshotell och här varierar möjligheterna beroende på hur det ser ut och hur mycket lediga rum där finns. Ibland finns det möjligheten att helt gränsa av flera rum för ett företag och således skapa ett gemensamt utrymme endast för personal på detta företaget också.

Café

Ett modern arbetsplats för många entreprenörer och små företag som precis startat kan vara att jobba hemifrån och från olika caféer. Detta fungerar normalt sätt bästa om man är en liten grupp som startat företag tillsammans eller om ett litet företag precis börjat anställa.

Om ett café är lämpligt som arbetsplats styrs också mycket av arbetet som ska göras. Oavsett har Östermalm flera bra alternativ här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *