Weekendresa till London

Jag hade inte bestämt mig om jag skulle åka utomlands i sommar eller om jag bara skulle hålla mig till vad Sverige har att erbjuda. Jag har en charterresa inplanerad i september och jag har endast tre veckor semester nu i sommar så det är kul att det nu är bestämt att jag ska resa 4 dagar till London.

Jag tycker London är en härlig stad och jag har inte fått chansen att uppleva den på nära håll på egen hand. Den stämning man har från staden kommer främst från filmer och TV. Men det ska bli kul att koppla av och vandra runt i centrala London för att ta del av sevärdheter, museum, god mat, dricka gott och givetvis shoppa lite.

Jag har tittat runt lite och det är en ofantligt stor stad som vi kommer åka till. Det är lätt man underskattar avstånden om man bara tittar snabbt på en karta. Jag gillar gå men att gå flera mil i stadsmiljö är krävande för benen så det kommer nog bli en del användande av tunnelbana och kanske någon taxi kvällstid.

Vi kommer bo i Bayswater och ha ganska nära till Kensington Gradens och Hyde Park. Detta gör att shoppingcentret Westfield London som är ett av Londons största endast ligger 2 km från vårt hotell. Även shoppinggatan Oxford Street kommer ligga inom ett rimligt gångavstånd från hotellet. Och skulle det vara sämre väder går tunnelbanelinjen Central förbi Westfield, förbi vårt hotell och sedan längs hela Oxford Street. Det kommer bli väldigt smidigt att shoppa och ha ett trevligt nattliv i alla fall.

Det finns ganska många bra hotell i London att välja mellan om man ska åka dit. Men börjar man filtrera på kundnöjdhet och endast tar de som ligger på 4 eller bättre på femgradig skala så tar man bort många hotell som kanske ändå gjort en missnöjd. Men det finns fortfarande ganska många hotell kvar att välja på så är man ute efter något specifikt så går det med.

Vi valde att satsa på detta hotell som är en del av Hiltons hotellkedja. Vi tror att det är ett bra val med tanke på den fyrstjärniga standarden, dess goda omdöme och att läget verkar passa just oss bra.

Nu hoppas jag bara att vi får bra väder så man kan njuta av att gå omkring också. Vandra längs Oxford Street, mysa till med en picknick i Hyde Park och gå mellan barer på kvällen är något jag vill bocka av under resan.

De bästa sovsäckarna för vintersäsongen

Med alla tråkiga vardagsnyheter och att värmen och semestern nu ligger bakom oss är det inte fel att planera in en resa för att bryta vardagen. Att vandra är kanske något många föredrar under sommaren men hösten och vintern har sin charm med – speciellt utan alla insekter som besöker en titt som tätt annars.

Med bra packning och rätt sovsäck och liggunderlag kan du kan du utan problem sova utomhus även när temperaturerna ligger långt under fryspunkten. Det kan givetvis vara lämpligt att även investera i ett tält då det håller borta eventuell fukta och nederbörd.

Dagens sovsäckar är riktigt bra och tillsammans med ett liggunderlag som isolerar bra mot den kalla marken så är temperaturer ner mot 30 grader egentligen inga problem. Det öppnar samtidigt upp möjligheten att vandra i princip var som helst i Sverige under hela året. Kanske är det dags att planera in en Norrlandsresa och vandra i fjällen för att eventuellt få njuta av ett magiskt norrsken utan att närliggande städer stör.

Oavsett är det nu rätt tid att handla sovsäck om du tänkt vandra då priserna normalt sätt är något lägre nu. Det är viktigt att sovsäcken är isolerad för att klara den säsongen du tänkt använda den på och samtidigt klarar de temperaturer du tror den utsätts för. Det är inte kul att behöva frysa om man nu tänkt ge sig iväg på kanske sin livs vandring i kallt klimat.

Sovsäckar som är gjorda för sommarhalvåret är väldigt tunna och håller knappt måttet när temperaturen går under 10 grader på natten. Det finns däremot sovsäckar som är anpassade för att klara av 3 säsonger och det kan vara vår, sommar, höst eller höst, vinter, vår. Dessa brukar ha möjligheten att öppnas upp väldigt mycket om man behöver använda sovsäcken när det är lite varmare. På sommaren kanske man egentligen inte behöver någon sovsäck men många tycker ändå om att krypa ner i något och får något om sig även om det är varmt.

Ska du vandra så titta även på sovsäckens vikt och volym. Du vill ha en så bra sovsäck som möjligt men den ska gärna väga så lite som möjligt och ta liten plats.

Så bokar du den billigaste resan

De flesta svenskar har någon gång varit på semester antingen inom Sverige eller i annat land. För många är det dessutom något återkommande varje år. Oavsett vart du reser och hur du tänkt bo under din resa så finns det mycket pengar att spara.

Att ta sig till destinationen kan ibland vara bland det dyraste, speciellt om du tänkt flyga till Asien, Australien eller Amerika. Här gäller det att vara ute i god tid och planera sin resa tidigt. Det är stor risk att de billigaste flygturerna blir fullbokade tidigt och då har du inget annat val än välja dyrare flygbolag. Det är heller inte ovanligt att flygbolagen höjer priserna i takt med att planen fylls.

Om man reser så långt som till Thailand så har man 12-14 timmars restid att vänta och oftast även ett byte någonstans i Europa. Om du är ute i god tid kan du hitta flygresor där du kanske bara behöver vänta 1-2 timmar på flygplatsen innan du reser vidare. Är du ute försent kanske du måste vänta mycket längre än så och mer än 3 timmar på en flygplats uppfattas ofta som tråkigt.

Det finns alltså mycket att tjäna på att vara ute i god tid. Dels får du ta del av de billigaste flygresorna men du får även de bästa rutterna med en totalt sätt kortare restid. På Flygresor kan du enkelt söka dig fram till den billigaste flygresan.

När det kommer till boende och hotell så är det oftast lättare hitta något billigt men även här har du ofta en klar fördel om du är ute i god tid, speciellt om du reser under högsäsongen. Reser du inom Europa är hotell generellt sätt dyrare än i t.ex. Asien och då är det ännu viktigare att vara ute i god tid om du vill hitta billiga hotell att välja mellan.

På hemsidan Billiga Hotell kan du söka och jämföra hotell på ett väldigt enkelt sätt. Sökningen sorteras alltid efter pris i första hand och du kan ganska snabbt få en uppfattning om ett specifikt hotell är billigt eller dyrt genom att klicka in på detaljerna.

Inom Sverige är som sagt priserna normalt sätt höga och vissa städer har inte mer än 7-8 hotell att välja mellan. Det gör att det inte uppstår samma prispress som i en väldigt stor stad eller turistparadis där kanske ett par hundra hotell slåss om turisterna. De billigaste hotellen ligger normalt sätt sämre till så detta är något man måste väga upp. Vill man t.ex. bo centralt i Stockholm så får man också räkna med högre pris än vid utkanten. Däremot kan du fortfarande försöka få så billigt hotell som möjligt som lever upp till dina krav och önskemål.