Snygg sängram istället för en sänggavel

Många sängar idag säljs med bara en sänggavel. Ibland är det dock tillbehör men även då så står gärna sängarna med sänggavel i butikerna. Sänggaveln är för mig ett minimum och skyddar väggen samtidigt som det gör att sängen ser betydligt bättre ut rent estetiskt.

Men en sängram kan lyfta utseendet för en säng väldigt mycket och således lyfta utseendet och känslan för hela sovrummet. Det är faktiskt inte så dyrt med en snygg sängram heller utan man kan få väldigt många modeller för runt 3000-4000 kr och då pratar jag ändå om dubbelsängar på 180 cm i bredd.

En billig sänggavel ligger kanske runt 1000 kr och ofta vill man kanske ha något finare och då blir det lätt 2000 kr här. Jag funderar lite på vad det är jag vill ha och har tittat på en hel del olika sängramar för att skaffa mig en uppfattning om vad det är jag vill ha.

IKEA har en del sängstommar (som de kallar det) men jag tycker inte de är speciellt snygga och känns ganska vanliga och tråkiga. Jag har istället tittat på butiker som säljer sängramar online och hittar betydligt roligare och snyggare modeller.

Jag vet t.ex. att serien MALM hos IKEA inte är speciellt påkostad och för en dubbelsäng ligger ändå deras sängstomme på 2000 kr utan några extra tillbehör. Då väljer jag nog hellre en snygg sänggavel endast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *