Längtar till nästa års Halloween

Så skönt nu när julafton är över och vi börjar närma års Nyårsafton. Julen är inte riktigt min typ av högtid men jag vet inte riktigt varför det är så. Rolig nog så ser jag fram emot Halloween nästa år redan nu och jag tycker det ska bli så kul att kunna delta på Halloween 2017 efter att ha missat möjligheten att fira seriöst de senaste två åren.

Jag har några vänner som tillsammans varje år arrangerar en riktigt seriös Halloweenfest för ett stort antal gäster och varje år är det något nytt vilket gör att man vill återkomma. De har ganska strikta regler på hur man ska komma och det går inte för sig att tro att det rör sig om en vanlig maskerad och trill in som Tiger från Nalle Puh.

Det är trots allt Halloween och ett skräcktema är det som gäller. Du ska på ett eller annat sätt förknippas med Halloween och inte en vanlig maskerad. Andra saker de ser strikt på är att man inte köper de billigaste och de ”sexistiska” kostymerna utan det är seriöst som gäller. Jag har dock sett att de godkänt en och annan outfit åt det sexiga hållet men det har alltid varit väl påkostade outfits och mycket smink som samtidigt passat in.

Hur som helst är deras fester riktigt häftiga och det är svårt att sätta ord på det. Festen hålls i en stuga som totaldekoreras för Halloween och likaså görs trädgården så att allt mellan stugan och de två gäststugorna har ett Halloweentema. I trädgården ligger där ett tjockt täcke med ”dimma” och det finns en mängd överraskningar utplacerade. De jobbar en del med rörelsesensorer kopplat till datorer som styr händelser.

Något som förutom dekorationerna varje år bidrar till något unikt är deras kuvert som de delar ut till vissa gäster. I dessa kuvert finns tydliga beskrivningar på uppdrag som dessa gäster har. Det kan vara allt ifrån att gömma sig 3 gånger i en tunna när ingen ser och skrämma någon när de går förbi till något helt annat.

Det roliga med festen är också att så många lägger ner så mycket tid och pengar på sina utklädnader. Tidigare Halloweenfester jag varit på så vill vissa bara lägga några hundralappar på detta. Men här är det säkert ett genomsnitt på 1000 kr. Jag brukar försöka komma undan med mindre och lägga mig runt 600-700 kr och med smink kommer man väldigt långt om man är villig att lägga ner tiden.

Jag brukar redan under sommaren surfa runt och kolla in Halloweenkostymer på nätet. Det är rätt kul och man vet mer vad man ska välja när det sen närmar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *